Den trygge, beskyttede søvnen

Blogg/Den trygge, beskyttede søvnen
Den trygge, beskyttede søvnen

Se på barnet ditt når det sover. Lytt til pusten. Tenk deg at din trygghet, din mottakelse, ditt varme blikk ligger som en beskyttende og trygg dyne rundt barnet. 

Slike tanker kan gi viktig bremsehjelp når vi får er i ferd med å bruke leggetiden til kjeft, korreksjon, bekymring, konsekvenser og instrukser. 
Selv er jeg over 65 år, men sover skrekkelig dårlig dersom jeg blir kjeftet på eller opplever noe strevsomt før leggetid. Barn er avhengige av oss, våre ord, våre blikk og løsninger. Vår ansvarlige godhet bærer framtidig trygghet i seg. 

Se på barnet i kveld. Se lenge og la deg fylle av kjærlighet til barnet og trang til å beskytte den lille. På bildet sover lille Liv Berit, omgitt av den hjemmelagede dokka jeg fikk av tante Kristine, den lysegrønne bamsen jeg fikk av onkel Øystein og Annedokka som fremdeles ligger i en kasse på loftet. 

Viktige voksnes kjeft, krangling, utvisning og avvisning river den trygge dyna av barnet og det går en kald natt i møte. Godheten vår, derimot, den bærer varmen i seg. Har du enda ikke lest bestselgeren  Å velge det varme blikket (2016), eller Nøkkelknippet (2021)? I så fall finner du dem på nett, eller du kan ta kontakt på mail for bok med hyggelig hilsen. 

 

Se kontaktinfo under innlegget 

Send meg en melding





Kontakt

Liv Berit Heimstad Tønnessen

Mobilnr: 900 23 132

Postadresse:
Frue Terrasse 28
4012 Stavanger


Kalenderen min er åpen. Du finner den her. Finn gjerne 2 mulige datoer og send dem til meg, så velger jeg den som passer meg best.

Organisasjonsnummer: 981 720 032

Powered by Cornerstone