Foreldrearbeid

Liv Berit Heimstad Tønnessen har arbeidet med kurs og veiledning av foreldre siden 1993 og jakter på det som gjør barns viktige voksne varme og myndige samtidig.

Å velge det varme BLIKKET i hverdagen

Oppdragelse handler ikke så mye om hva du gjør, men hvordan du tenker om deg selv og om barnet. Det krever både ettertanke og fokus, men er befriende, og får skuldrene ned. I en tid med usikkerhet rundt oppdragelsen av barna, er det godt å ta egne valg. Hva vil dere med oppdragelsen av barna? 

Jeg har arbeidet med kurs og veiledning av foreldre siden 1993 og omsetter nyere forskning til forståelige hverdagsnøkler. I både bøker, foreldrekurs og kurs for ansatte i skole og barnehage, deler jeg nøklene jeg har funnet. De styrker foreldre og åpner opp mellom foreldre og barn. Jeg har skrevet to foreldrebøker, Å velge det varme blikket (2016) og Nøkkelknippet. Fortellinger som åpner opp mellom voksne og barn. (2021)  

Dette lille diktet skrev jeg til ungdommer som var ledere for barn. De var både gode og røffe med de små, men jeg ønsket at de skulle trygge barna enda bedre. Les og lev!

 

Når du holder et barnehjerte i hånden
lånt deg i tillit,
Hold det trygt.
Ikke for fast, så det knuser.
Ikke for løst, så det faller til bakken.
Hold trygt.


***

Trenger dere foreldrekurs?

Nå er korona under kontroll og vi kan samles til foreldrekurs. De kan arrangeres av barnehage, skole, velforening, menighet, vennegjeng og nabolag. Ta kontakt, så finner vi den kurstittelen dere trenger. De fleste kurs varer i to timer, men en foreldrekafe kan vare i inntil fire timer. Se forslag til kurstema under.

Kurstema

Å velge det varme blikket
Kurs rundt foreldrebokas viktigste budskap: Hva vil vi med oppdragelsen, og hva må vi gjøre for å komme dit?

Nøkkelmakten
Kurs rundt årets foreldrebok, Nøkkelknippet. Hva åpner inn til barnet når det er kaos hjemme?

Ledertrøyen passer bare på voksne
Hvordan må vi tenke og handle i møte med barna slik at de ikke skal bære det store ansvaret?

Oppdragers møte med egen oppdragelse
Om å sette grenser ut fra barns behov, ikke nødvendigvis slik vi møtte grenser i egen barndom.  Vi må ikke velge mellom autoritær eller fri oppdragelse. Det finnes en ”tredje” vei.

Ungdom: Hvilke nøkler/holdninger trenger voksne for å forstå og samhandle med ungdom?
Kurset har som mål å styrke foreldre/foresatte til å gi ungdom et trygt rom med sunne grenser. Jesper Juul mener det er tid for å danne baktropp.

Viktige voksne for barn
Er det mulig å sette grenser for barna, samtidig som vi tar følelsene deres på alvor?

Hvordan utvikle barns selvfølelse og selvtillit?
Om to ulike dimensjoner i barns personlighet. Inspirert av Jesper Juul.

Ta kontakt gjennom kontaktskjema eller mailadresse nederst på denne siden.

***

Onlinekurs i hjem, barnehage og skole

I de lange koronamånedene mistet jeg alle oppdrag, og brukte tiden på å spille inn SOFA- og KOHORTKURS. De er fremdeles mulig å kjøpe tilgang til. 

 • SOFAKURS til privatpersoner- få tilsendt link. Inviter naboen over og sett dere til rette i sofaen, og bli inspirert. 
 • SOFAKURS ELLER KOHORTKURS for foreldre i skole og barnehage. 
 • ONLINEKURS med ønsket tema, sendes direkte eller som opptak.

Pdf-filer med oppgaver/kompendium følger alle våre kurs.

Bestiller dere to filmer kan nr 1 vises i samling med kohorten, film nr to kan sendes til hjemmet. Det følger en pdf-fil med hver film, med både kompendium og oppgaver. Jeg anbefaler kurs 1 og 3, eller 2 og 3.

 1. Å velge det varme blikket, - hva betyr det?
 2. Finnes det riktig eller feil oppdragelse?
 3. En ryddig vei ut av hverdagskonflikter.
 4. Andre tema. Skreddersydde, direktesendte onlinekurs.

Altså, klikk på tilsendt link, legg beina på bordet og snurr film. Det skjer mye fint etter disse kursene, se på disse fine omtalene: 


Kohortkurs for fire barnehager i Hå kommune

Barnehagenes ledere forteller at filmen skapte engasjement hos foreldrene. Det unike denne gang var at tospråklige foreldre tok like mye plass som alle andre foreldre, hvis ikke mer. Sefany Mesfin, styrer i Rosktoppen barnehage, tror ikke framtidige foreldremøter blir som før. Dette er nok et epokeskifte, sier han.

Sofakurs hjemme

"Etter dine sendinger fikk vi en aha-opplevelse i forhold til det å være varm og tydelig samtidig. Samme dag fikk jeg en større ro i utfordrende situasjoner. Vi så også en umiddelbar endring i responsen til datteren vår. For en samarbeidsvilje! Med en gang jeg ble irritert i stemmen «gikk hun i vranglås» igjen. Det var veldig motiverende for å klare å beholde balansen." 

PRISER PÅ ONLINEKURS

 • SOFAKURS – privatkunde. Kr 499 for en video, 699 for to. Link gir tilgang i fire uker.
 • SOFAKURS/KOHORTKURS for FAU, skole og barnehage. 2995 kr for et kurs, 4490 kr for to. En video kan vises på foreldremøtet, den andre kan sendes som link til hjemmet og brukes som sofakurs; beina på bordet og snurr film. Linken gir tilgang i tre uker.
 • Skreddersydd kurs, online eller filmEgne priser. Ta kontakt.
 • Foreldrekurs i skole eller barnehage: 15 000 for en kveld i Rogaland. Økt reisetid/overnatting 18000 + reise/overnatting.
 • Planleggingsdag: 35 000 for en virksomhet. Økt pris for flere virksomheter.
 • Tillegg på reisekostnad/overnatting dersom avstand krever det. 

REFERANSER

Send meg en melding

Kontakt

Liv Berit Heimstad Tønnessen

Mobilnr: 900 23 132

Postadresse:
Frue Terrasse 28
4012 Stavanger


Kalenderen min er åpen. Du finner den her. Finn gjerne 2 mulige datoer og send dem til meg, så velger jeg den som passer meg best.

Organisasjonsnummer: 981 720 032

Powered by Cornerstone