Er det vår feil, eller er det barnet?

Blogg/Er det vår feil, eller er det barnet?
Er det vår feil, eller er det barnet?

For en tid tilbake fikk jeg en gledelig mail fra en ukjent mamma. Hun forteller om håpet som har vokst seg større enn bekymringen.

"Vi har tidligere brukt mange timer med evaluering av eget barn og både oppførsel, væremåte og følelsesliv hos oss foreldre. Men da jeg leste boka di var den som en salve som leget sår. Boka gir håp og den setter fri!" 

Så tung den er, bekymringen, forstørrelsesglasset som gjør at både barn og foreldre ikke lenger har problemer, men ER selve problemet. Eller kanskje det er barnehagen? Skolen? Samfunnet? For en smerte å bære!

Her er noen oppdrag som du kan lese mer om i boka:

  1. Flytt blikket fra problemet til framtiden. Hva skal barna få med hjemmefra, som gir kraft til både motstand og gode dager?
  2. Barnet gjør aldri noe for å være slem, men hjelp hvor ille det kan være! Hør: Noe har skjedd, de finner bare ikke ordene som forklarer. I stedet renner det over i umoden handling. Dette er ikke noe de gjør imot dere. Men det de gjør viser hvordan de har det.
  3. Når du ser hva barnet mangler; respekt, trygghet, ro, samarbeid, så trenger du visdom. Du kan nemlig ikke kreve at barnet skal levere noe de ikke har. Logikken er heldigvis enkel: De må få fra oss voksne det de mangler. Men sjekk først om du har det selv. Hvis ikke, finn ut hva du trenger for å få det - slik at du kan gi det til barnet.
  4. Let etter barnets egenart og styrke. Det gir større mot til å lede barnet i stedet for å kjefte. Bak "sinna" er det en kraft til formidling eller kamp for rettferdighet. Bak "aldri fornøyd" kan det være en kreativ sjel.

Husk at dere har god tid på oppdragelsen. Hele 18 år. Det som virker ødelagt kan helbredes. Ny start, tid + kjærlighet er en fantastisk medisin. En medisin som gir håp om bedre dager.

Trenger du inspirasjon, mot og håp, er boka til hjelp.

Ønskerdu å kjøpe boka, følg denne lenken: 
https://nettbutikk.kommuneforlaget.no/en/products/9788244622714__A-velge-det-varme-BLIKKET.aspx 

Send meg en melding

Kontakt

Liv Berit Heimstad Tønnessen

Mobilnr: 900 23 132

Postadresse:
Frue Terrasse 28
4012 Stavanger


Kalenderen min er åpen. Du finner den her. Finn gjerne 2 mulige datoer og send dem til meg, så velger jeg den som passer meg best.

Organisasjonsnummer: 981 720 032

Powered by Cornerstone