Foreldreperfeksjonistene som vil ha toppkarakter i alt

Blogg/Foreldreperfeksjonistene som vil ha toppkarakter i alt
Foreldreperfeksjonistene som vil ha toppkarakter i alt

På foreldrekurset hadde vi med oss en bestemor. Hun lyttet for det meste, men en dag kom hun med et viktig innspill. Gruppen besto av like mange kvinner som menn, men budskapet hennes var til mødrene i gruppen. 

Det er problem i dag med de flinke mødrene som skal prestere til toppkarakter hele tiden, 5 + er ikke nok. De er ikke fornøyd før de har fått 6 i karakter. Kanskje tilrettelegger dere for mye, og gir barna for mye av dere selv? Når jeg hører fra en av dere som er så utrolig sliten fordi datteren deres krever fullt fokus hele ettermiddagen. Er det ikke lov å si at hun kan leke på rommet en halvtime, fordi du må gjøre noe annet? Barna er så dårlige på å finne på noe selv, og leke selv. Hvorfor tenker dere at det er barnas feil? Er ikke dette noe dere voksne har skapt?

Det ble stille i gruppen. Tempo og tidspress er et ubehagelig tema i travle småbarnsfamilier. Mange foreldre leter etter den nødvendige balansen mellom arbeid og fritid. Idealet er høyt. Familie, jobb, frivillighet, helse og vennskap skal kombineres med livskvalitet og nærvær. Finnes det et sunnere ideal? Er den voksnes slitenhet en medalje for god innsats, eller en høylytt alarm som skyldes at barna er familiens uformelle ledere, noe som gjør foreldre til tjenere? Når barn leder, leder de med barnets umodenhet, noe som skaper stor smerte.

Hva tenker du som leser dette, er du enig i bestemorens tanke om at barns stadige høyere krav er noe vi voksne skaper? Hva må vi i så fall gjøre for å løfte ansvaret over på egne skuldre og la barn være barn? Eller ser du en annen forklaring? 

Send meg en melding

Kontakt

Liv Berit Heimstad Tønnessen

Mobilnr: 900 23 132

Postadresse:
Frue Terrasse 28
4012 Stavanger


Kalenderen min er åpen. Du finner den her. Finn gjerne 2 mulige datoer og send dem til meg, så velger jeg den som passer meg best.

Organisasjonsnummer: 981 720 032

Powered by Cornerstone