Doruller til vi dør, faktisk

Blogg/Doruller til vi dør, faktisk
Doruller til vi dør, faktisk

Tobarnsmoren var alvorlig bekymret for barna. De hadde alt og kranglet om alt og ingenting. Hun hadde jobben som mekler, aktivitetsleder, trøster og dommer. På foreldreveiledningen hadde tanken blitt sådd om at hun kanskje ikke skulle ta alt så enormt alvorlig, men si pyttsann av og til?

Mailen hun sendte dagen etter var kostelig:

Det var tidlig morgen, og vi gjorde oss klare for dagen på badet. Lillebror fant en tom dorull og var lykkelig for sin nye kikkert. I samme sekund fant selvfølgelig storesøster ut at nettopp den dorullen hadde hun tenkt å ta. Sirenen gikk på: «Mor, jeg så dorullen først. Den er miiiiin. Ta den til meg!» Hun hylte og skrek og jeg ble ganske matt. Så slo lærdommen fra kvelden før inn. Før jeg rakk å tenke meg om, sa jeg: «Pytt sann. Er det noe vi i alle fall ikke trenger å krangle om i denne familien, så er det tomme doruller. Vet du, vi kommer til å kjøpe doruller til vi dør. Tenk det, vi kommer aldri til å gå tom for doruller!» Jeg var nok litt desperat i stemmen. Men hun stoppet umiddelbart med griningen. Så lurte det seg frem et lite smil: «Mor, skal vi virkelig kjøpe doruller til vi dør?» «Ja, det skal vi,» sa jeg, og begynte å le. Så begynte hun å le, og lillebror lo med. Jeg tror vi var like lettet alle tre for at konflikten var avblåst.

Dette ble faktisk et vendepunkt for en hel liten familie. I dag hører slike hendelser fortiden til, og de har fått et godt rom for latter.

Pyttsann. Det er faktisk ikke alltid så nøye.

Send meg en melding

Kontakt

Liv Berit Heimstad Tønnessen

Mobilnr: 900 23 132

Postadresse:
Frue Terrasse 28
4012 Stavanger


Kalenderen min er åpen. Du finner den her. Finn gjerne 2 mulige datoer og send dem til meg, så velger jeg den som passer meg best.

Organisasjonsnummer: 981 720 032

Powered by Cornerstone